woensdag 2 februari 2022

RC


De olie bevat krachtige essentiële oliën die ondersteuning bieden aan de luchtwegen en de natuurlijke weerstand verbeteren. Het is speciaal ontworpen voor ondersteuning van de luchtwegen, waaronder allergieën, verkoudheid, bronchitis, congestie en sinus ontstekingen. RC werkt ook zeer gunstig bij het gebruik met een diffuser voor allergieën en congestie. Raven en R.C. essentiële oliën zijn samen één van de beste oliën voor de bestrijding van luchtwegenproblemen. Veel mensen rouleren deze oliën of gebruiken ze beide voor griep, verkoudheid of longontsteking. Ik gebruik R.C. olie bij verkoudheid, meestal neem ik 2-4 dr. en smeer het op het longgedeelte op de rug en dat werkt erg goed. Of in een schaal met heet water met 2-3 dr. olie en stomen met een handdoek eroverheen.  Ik vind dat R.C. echt super werkt voor alles wat te maken heeft met de luchtwegen. Ook is er een belevenis van het vergruizen van een hielspoor botje. Ongelofelijk maar waar!

Ingrediënten 

  1. Eucalyptus Globulus essentiële olie (Eucalyptus globulus). Heeft slijmoplossende, antivirale, bacteriedodend en antiseptische eigenschappen. Het is een sterke antimicrobiële kiemendoder en vermindert elke keelontsteking. 
  2. Eucalyptus Radiata essentiële olie (Eucalyptus radiata). Heeft ontstekingsremmende, ontsmettende, antivirale, antibacteriële, infectie werende, schimmelwerende en slijmoplossende eigenschappen. Sterk antiviraal effect op de luchtwegen. Het bestrijdt bronchitis en sinusitis. 
  3. Eucalyptus Citriodora essentiële olie (Eucalyptus citriodora). Heeft ontstekingsremmende, infectie werende en krampstillende eigenschappen. Het verminderd zwelling en desinfecteert de longen en de sinussen/holtes. 
  4. Myrtle essentiële olie (Myrtus communis), mirte. heeft ontsmettende, antiseptische, ontstekingsremmende, slijmoplossende en antibacteriële eigenschappen. Een uitstekende olie voor het immuun-, luchtwegen-, spijsvertering-, en hormoonstelsel. Werkt opwekkend en verzacht angst. 
  5. Pine essentiële olie (Pinus sylvestris), den. Heeft antiseptische, antibacteriële, antimicrobiële, antivirale en slijmoplossende eigenschappen. Verwijdt en opent de luchtwegen, met name de ademhalingswegen. Kalmeert mentale stress, loslaten van angst, blaast nieuw leven in het gehele lichaam. 
  6. Marjoram essentiële olie (Origanum majorana), marjolein. Heeft antibacteriële, ontsmettende, ontspannende, kalmerende eigenschappen en is kalmerend voor de spieren die bijv. hoofdpijn veroorzaken. Het egaliseert spierweefsel en verlicht spierkrampen, hoofdpijn en kalmeert de zenuwen en ontspant het lichaam.
  7. Lavender essentiële olie (Lavandula angustifolia), lavendel. Heeft ontspannende, kalmerende, pijnstillende en krampstillende eigenschappen. Balanceert het lichaam en werkt waar nodig is, helpt met PMS, overgang en menstruatiepijn problemen, stress, striae, spanning en het vasthouden van vocht. Het werkt rustgevend, verfrissend en is de meest veelzijdige olie van alle essentiële oliën. Het kan het lichaam helpen bij stress en spanning.
  8. Cypress essentiële olie (Cupresus sepmervirens), cipres. Versterkt het bloedvatenstelsel, verbetert de doorbloeding en ondersteunt het ontgiften van het lymfestelsel. 
  9. Peppermint essentiële olie (Mentha piperita), pepermunt. Heeft ontstekingsremmende, krampstillende en pijnstillende eigenschappen en versterkt de effecten van andere oliën. Het is rustgevend, kalmeert pijnlijke gewrichten en gewrichtsbanden, het blokkeert pijn, koelt de huid en kan helpen met het verwijden van de luchtwegen. Het is 1 van de meest gewaardeerde kruiden voor hulp bij de spijsvertering, bijv. kalmeert maagklachten. Ook te gebruiken om de spanning en ongemak van nek en hoofd te verlichten bijv. hoofdpijn. Helpt o.a. bij voedselvergiftiging, braken, diarree, verstopping, winderigheid, slechte adem, darmkrampen, misselijkheid, reisziekte en remt eetlust. Het is ook een belangrijke olie in de Raindrop Technique. Jean Valnet MD bestudeerde het ondersteuningseffect van pepermunt op de lever en het luchtwegenstelsel en Alan Hirsch MD bestudeerde het vermogen van pepermunt op het directe effect van het verzadigingscentra van de hersenen, dat het gevoel van vol aangeeft na de maaltijd. 
  10. Tsuga essentiële olie (Tsuga canadensis), hemlockspar. Werkt aardend en verheffend tegelijkertijd en het opent en verwijdt de luchtwegen voor een betere zuurstof uitwisseling.


Spirituele invloed

De olie helpt ons, om ons zelf beter uit te drukken in de wereld, door het vrijgeven van verstoppingen in de longen en het lymfestelsel en kunnen daardoor weer vreugde en hoop te kunnen omarmen. De olie geeft lichamelijk een betere zuurstof uitwisseling en mentaal laat het daardoor ook blokkades gaan. Het geeft “lucht”. Degenen die zich uitgeput voelen, diep verdriet en of rouw vast houden in het hart en in de longen, kunnen verlichting krijgen met deze olie. Opent zonnevlecht en hart chakra

Tips

  • Gebruik de olie in een warme kompres op de borst en het longgedeelte op de rug. Wissel af met de olie Raven. 
  • Gebruik de olie bij de raindrop techniek of bij een massage verdund met V6 op de borst, rug en voeten. 
  • Gebruik 1-2 dr. bij sinus ontstekingen op de neus en neusvleugels of 1 dr. op een wattenstaafje en wrijf het staafje rond in de uiteindes van de neusgaten. 
  • Allergie diffuse. Wrijf 1-2 dr. op de keel of borst. 
  • Hoesten 1-2 dr. op de keel of borst. Diffuse. Bij kinderen; 1-2 dr. verdund onder de voeten en diffuse. 
  • Longontsteking / Luchtwegen problemen / Verkoudheid maak een warm kompres voor je borst en meng 5 dr. in 2 kopjes warm water in een schaal, bevochtig de handdoek met het water uit de kom, wring het uit en leg het op de borst met een droge handdoek er bovenop. Diffuse. Neem een schaal met heet stomend water en voeg 2-4 dr. R.C., Raven, Dorado Azul of Eucaluptus Blue toe en stoom 1 minuut met een handdoek over het hoofd, 2x per dag. Voeg er Thieves en Raven aan toe om de effecten te versterken. 
  • Snurken / Slaap apneu wrijf 1-2 op de keel voor het slapen. Diffuse in de slaapkamer.