woensdag 2 februari 2022

Panaway

 



De olie werd door Gary Young gemaakt na een ernstig letsel van de gewrichtsbanden in zijn been. Het ondersteunt de bloedsomloop, spieren en gewrichten en het bevordert een normale cellulaire functie. Het is een uitstekende combinatie van essentiële oliën die speciaal ontworpen is voor vermindering van ontsteking en pijn. Het brengt extra zuurstof in het gebied van het beschadigde weefsel dat het genezingsproces ook versnelt. De eugenol in de olie clove (kruidnagel) heeft een lange geschiedenis bij het gebruik voor pijnbestrijding in de tandheelkunde, reuma, artritis en hoofdpijn. PanAway kan helpen bij spier en bot pijn, verstuikingen, artritis, gewrichtsbanden en elke vorm van (sport)blessures tot kleine bulten en blauwe plekken. De olie wordt ook vaak gebruikt tijdens lichaamsmassages om de doorbloeding te ondersteunen. Het heeft een verfrissende geur en een verkoelende sensatie op de huid

Ingrediënten

  1. Peppermint essentiële olie (Mentha piperita), pepermunt. Heeft ontstekingsremmende, krampstillende en pijnstillende eigenschappen en versterkt de effecten van andere oliën. Het is rustgevend, kalmeert pijnlijke gewrichten en gewrichtsbanden, het blokkeert pijn, koelt de huid en kan helpen met het verwijden van de luchtwegen. Het is 1 van de meest gewaardeerde kruiden voor hulp bij de spijsvertering, bijv. kalmeert maagklachten. Ook te gebruiken om de spanning en ongemak van nek en hoofd te verlichten bijv. hoofdpijn. Helpt o.a. bij voedselvergiftiging, braken, diarree, verstopping, winderigheid, slechte adem, darmkrampen, misselijkheid, reisziekte en remt eetlust. Het is ook een belangrijke olie in de Raindrop Technique. Jean Valnet MD bestudeerde het ondersteuningseffect van pepermunt op de lever en het luchtwegenstelsel en Alan Hirsch MD bestudeerde het vermogen van pepermunt op het directe effect van het verzadigingscentra van de hersenen, dat het gevoel van vol aangeeft na de maaltijd. 
  2. Wintergreen essentiële olie (Gaultheria procumbens), wintergroen. Het warmt en kalmeert pijnlijke gewrichten en gewrichtsbanden. Het bevat methylsalicylaat en heeft een cortison-achtig effect dat pijnen en ontstekingen van spieren en gewrichten vermindert. Het is een krachtig ontstekingsremmend middel. 
  3. Helichrysum essentiële olie (Helichrysum italicum). Heeft krachtige, natuurlijke, ontsteking remmende eigenschappen. Het verbetert de bloedsomloop en kan helpen bij het reinigen van het bloed. Het is bestudeerd door Europese onderzoekers: het herstelt weefsel, verbetert de bloedcirculatie en is 1 van Young Living’s meest gewaardeerde olie. 
  4. Clove essentiële olie (Syzygium aromaticum), kruidnagel. Heeft ontstekingsremmende, ontsmettende, antibacteriële, verdovende, schimmel, infectie werende en immuun stimulerende eigenschappen. Het heeft 1 van de hoogste ORAC waarden van enig plant ter wereld. Daarom is deze essentiële olie ook zo krachtig voor artritis en reuma. Creëert een gevoel van bescherming.

Mentale spirituele invloed

De olie kan helpen bij het wissen van negatieve emoties en energieën. Het werkt bijzonder verheffend wanneer het lichaam en geest in een uitputtende toestand is en die uiteindelijk zal leiden tot burn-out. Het kan ook diegene helpen, die bang zijn voor hun eigen emoties of het niet durven te uiten.


Tips

  • PanAway olie niet op open wonden gebruiken. 
  • Voor een blessure of na een extra intensieve training, breng 2-3 dr. aan met Ortho Sport (YL). 
  • Artritis pijn wrijf 2-4 dr. 2-3x per dag op de pijnlijke plek. 
  • Gevallen / gestoten masseer 2-3 dr. (on)verdund op de pijnlijke plek, leg er daarna een warme kompres op. 
  • Groeipijn meng 2-4 dr. met V6 en masseer op de pijnlijke plek.
  • Hoofdpijn wrijf 1 dr. (on)verdund op de slapen, nek en voorhoofd
  • Ischias (pijn) wrijf 2-4 dr. 2-3x per dag op het beginpunt van de rug. 
  • Menstruatiepijn / Buikkrampen / Opgeblazen gevoel in buik breng 2-4 dr. aan op de buik, wrijf met de klok mee en leg er een warme kompres op. 
  • Peesontsteking / Kneuzing / Spierpijn / Spierkramp / Gewrichtspijn / Rugpijn wrijf 2-4 dr. op het gewenste gebied, eventueel daarna een warme kompres. 
  • Spanningshoofdpijn masseer 1 dr. (on)verdund op de slapen, voorhoofd en nek. Voetmassage masseer 2-3 dr. verdund met V6. 
  • Wervelkolom (pijn) druppel (6-8 dr.) de olie over de wervelkolom vanaf de nek t/m de lage rug (heiligbeen), strijk de olie zachtjes uit, zonder druk, en leg er een warme kompres op.