donderdag 3 februari 2022

Di-gize


De olie is een mix van enkelvoudige oliën die het spijsverteringstelsel ondersteunen. Het kan ook worden gebruikt als een voedingssupplement dat een waardevol hulpmiddel kan zijn voor allerlei spijsverteringproblemen en bij de ondersteuning van een gezonde spijsvertering. Ook is het gunstig bevonden in het verteren van giftig materiaal. Het is gebleken dat de olie, bij mens en dier parasieten verwijderd, wanneer de olie onder de voeten word aangebracht. Er is ook gerapporteerd dat deze mix helpt, om ongemak te verlichten van parasieten door massage en een kompres te gebruiken over de gehele maagstreek. Ik heb deze olie al meerdere malen voor verschillende buikproblemen gebruikt, (lees mijn goede ervaringen bij de Belevenissen). Ook neem ik de olie in, omdat ik nog wel eens last heb van het eten waar zoveel mee gerommeld word, en mijn lichaam geeft gelijk aan of ik iets binnen heb gekregen wat niet “normaal” eten is. Sinds ik Di-Gize gebruik in een capsule heb ik daar geen last meer van. Gary Young vertelde tijdens de raindrop training event in Kroatië (2015), dat de olie Di- Gize heel goed werkt tegen metaalallergieën en straling. Omdat wij iedere dag gebombardeerd worden door allerlei zware metalen en stralingen, heb ik besloten nadat ik dit hem hoorde zeggen, mijn dagelijkse capsule ook te vullen met een paar druppels Di-Gize. 

Ingrediënten

  1. Peppermint essentiële olie (Mentha piperita), pepermunt. Heeft ontstekingsremmende, krampstillende en pijnstillende eigenschappen en versterkt de effecten van andere oliën. Het is rustgevend, kalmeert pijnlijke gewrichten en gewrichtsbanden, het blokkeert pijn, koelt de huid en kan helpen met het verwijden van de luchtwegen. Het is 1 van de meest gewaardeerde kruiden voor hulp bij de spijsvertering, bijv. kalmeert maagklachten. Ook te gebruiken om de spanning en ongemak van nek en hoofd te verlichten bijv. hoofdpijn. Helpt o.a. bij voedselvergiftiging, braken, diarree, verstopping, winderigheid, slechte adem, darmkrampen, misselijkheid, reisziekte en remt eetlust. Het is ook een belangrijke olie in de Raindrop Technique. Jean Valnet MD bestudeerde het ondersteuningseffect van pepermunt op de lever en het luchtwegenstelsel en Alan Hirsch MD bestudeerde het vermogen van pepermunt op het directe effect van het verzadigingscentra van de hersenen, dat het gevoel van vol aangeeft na de maaltijd. 
  2. Lemongrass essentiële olie (Cymbopogon flexuosus), citroengras. Heeft pijnstillende, vaatverwijdende, infectie werende, ontstekingsremmende, anti-parasitaire en antibacteriële, schimmelwerende en kalmerende eigenschappen. Verbetert de bloedcirculatie, schud het lymfestelsel wakker, verhoogt de flow van zuurstof. Mentaal werkt het verheffend en zuiverend. Bekend om het bindweefsel te herstellen en vooral goed voor gewrichtsbanden en pezen. 
  3. Juniper essentiële olie (Juniperus osteosperma en J. scopulorum), jeneverbes. Heeft ontsmettende, reinigende, ontgiftende, krampstillende eigenschappen. Het kan helpen met de verbetering van de circulatie door de nieren. Het roept gevoelens op van gezondheid, liefde en vrede en verbeterd het spirituele in je. 
  4. Patchouli essentiële olie (Pogostemon cablin), patchoeli. Heeft ontsmettende, ontgiftende en anti-besmettelijke, rustgevende, kalmerende en ontspannende eigenschappen. Het zorgt voor gisting van giftige stoffen in het lichaam. Zeer hoge sesquiterpenen dat het limbisch centrum van de hersenen stimuleren. Het herstelt mentale en emotionele evenwicht en geeft energie en kracht aan de geest. Verheldert gedachten, waardoor de geest kan ontspannen en los te laten. Zorgt voor een Blends 232 sterke aarding en centreren en voor angst vermindering. 
  5. Ginger essentiële olie (Zingiber officinale), gember. Heeft laxerende, verdovende en ontstekingsremmende eigenschappen. Omdat het een kalmerende invloed heeft op de spijsvertering, kan het helpen bij bijv. misselijkheid en reisziekte. Mentaal; verwarmend, verheffend en krachtig en kan helpen bij het beïnvloeden van lichamelijke energie, liefde en moed. Het is zacht en stimulerend voor de geest. 
  6. Fennel essentiële olie (Foeniculum vulgare), venkel. Heeft een anti-parasieten, ontsmettende, krampstillende, ontgiftende en pijnstillende eigenschappen. Kan helpen bij het verbeteren van de spijsverteringsfunctie door het helpen van de lever. Ook kan het helpen bij de hormonale balans.
  7. Tarragon essentiële olie (Artemisia dracunculus), dragon. Het is geweldig voor alle darm stoornissen en kan helpen om anorexia, dyspepsie, winderigheid, darmkrampen, snelle en trage spijsvertering, genitale of urineweginfecties te verminderen. 
  8. Anise essentiële olie (Pimpinella anisum), anijs. Het kalmeert en versterkt het spijsvertering stelsel en heeft pijnstillende, vocht afdrijvende en krampstillende eigenschappen.


Spirituele invloed

Het kan helpen bij die degenen die gedesillusioneerd zijn, of een gebrek aan medeleven of hoop hebben. Di-Gize helpt bij het vrijgeven van overtuigingen van het verleden die worden vastgehouden in de maag, dikke darm en dunne darm meridianen. Dit wordt geassocieerd met ons “onderbuik gevoel”. Invloed Chakra: Wortel, heiligbeen en zonnevlecht chakra

Tips

  • Voor parasieten bij dieren, breng de olie aan onder de poten. 
  • Gebruik het onder poot van een hond voor maagklachten, of om ze te helpen tegen wormen.
  • Gebruik het als een voedingssupplement voor het op- of vasthouden van bepaalde stoffen door het lichaam, en voor parasieten in de dikke darm, en voor de bestrijding van spijsvertering candida. 
  • Bij allerlei buikklachten: 2-4 dr. op de buik en leg daarna een warme kompres op bijv. de buik-, maag- of darmstreek of gebruik deze olie met een massage. 
  • Alkalose 1-2 dr. op de reflexpunten onder de voeten. 
  • Boeren 2 dr. op de maagstreek en op reflex punten onder de voeten. 
  • Brandend maagzuur 1-3 dr. op maag en dikke darm streek, masseer met de klok mee. 
  • Buikpijn wrijf 1-2 dr. achter de oren en bij het kaakbot. 2-4 dr. op de buik en masseer met de klok mee. 
  • Constipatie (verstopping) 2-3 dr. op de buik en masseer met de klok mee en reflex punten (voet en enkel). 
  • Diarree 2-4 dr. op de maag, masseer met de klok mee. 
  • Kokhalzen / Overgeven 2- 3 dr. met kompres op de keel. 
  • Maagontsteking 2-4 dr. over de maagstreek met een warm kompres. ◊ 
  • Maagkrampen 3 dr. basilicum (YL) in een capsule met 2-4 dr. Di-Gize. 
  • Maagklachten zie misselijkheid en reisziekte. 
  • Misselijkheid diffuse. direct inhaleren. 2 dr. op de maagstreek aanbrengen met de klok mee of met kompres, (zie ook reisziekte). 
  • Opgeblazen gevoel 2 dr. op de maag masseer met de klok mee en reflex punten. Diffuse. 
  • Ochtendmisselijkheid 1dr. achter de oren 
  • Parasieten 2-4 dr.in een capsule met 2-4 dr. basisolie innemen. Breng 2-3 dr. op de maag, lever, darmen en reflex punten onder de voeten. 
  • Prikkelbare darm Syndroom 1-2 dr. in een capsule (YL). 
  • Reisziekte 2 dr. in de handen, wrijf de handen warm, maak een kommetje over neus en mond en haal diep adem. 1dr. achter beide oren. 
  • Spijsverteringsproblemen / Candida 3-4 dr. op warme kompressen op de buik, 2-4 dr. olie op buik aanbrengen, masseer met de klok mee. 
  • Voedselvergiftiging een kopje water met 6 dr. en spoel rond in de mond en doorslikken. 2 dr. op de buik, masseer met de klok mee