donderdag 3 februari 2022

Christmas Spirit


De olie is een zoete kruidige mix van sinaasappel (orange), kaneel (cinnamon) en spar (spruce) essentiële oliën dat gevoelens van geluk, vreugde en veiligheid naar boven brengt, die we vooral associëren met de feestdagen. Het kan ook zeer gunstig zijn ter bescherming tegen in de lucht aanwezige virussen en bacteriën, want deze mix bevat een aantal zeer krachtige antivirale en antiseptische oliën. Het kan ook erg kalmerend en helend werken voor de luchtwegen. 

Ingrediënten 

  • Orange essentiële olie (Citrus aurantium), bittere sinaasappel. Heeft antiseptische, krampstillende, anti depressieve eigenschappen. Een krachtige antioxidant en ondersteund de normale celregeneratie. Werkt opwekkend voor lichaam en geest, brengt mentaal vreugde en vrede, en in het hart blijheid. Een Mie University studie (1995) documenteerde de mogelijkheid van citrus geuren ter bestrijding van depressie en het vergroten van de immuniteit.  
  • Cinnamon Bark essentiële olie (Cinnamomum verum), kaneelschors. Heeft ontsmettende, antivirale, antibacteriële, anti parasitaire, infectie werende, immuun stimulerende en schimmelwerende eigenschappen. Het is een COX remmer (ontstekingsremmer) en een sterke zuurstofvoorziening en een krachtige zuiveraar. Het versterkt de werking (de reactie en de activiteit) van andere essentiële oliën. Stimulerend en afstemmend effect op het gehele lichaam, met name de bloedsomloop en kan bijdragen aan gevoelens van vreugde. 
  • Spruce essentiële olie (Piicea mariana), spar. Heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt bij bestrijding van infectie. Het kan helpen om de bronchiale luchtwegen te verwijden om de zuurstof uitwisseling te verbeteren. De Lakota indianen gebruikten deze olie om hun communicatie te verbeteren met de “Great Spirit”. Helpt emotioneel bij het aarden, het creëren van balans en de openstelling die nodig is om te ontvangen, geven en loslaten. Het helpt om emotionele blokkades los te laten. De olie is verwarmend, helend, verheffend, rustgevend en kan helpen angst te verlichten.

Spirituele invloed

Voor degenen die zich alleen voelen en/of depressief zijn is dit een olie waar we ons weer veilig kunnen voelen. De vreugde komt terug en laat negatieve gevoelens gaan, en met meer zelfvertrouwen durf je jouw hart te openen omdat jij je veilig voelt. De olie versterkt de gevoelens en de herinneringen aan de mooie tijd van de feestdagen rondom kerst. Het versterkt het verlangen om in die gelukkige blije tijd van veiligheid, familie en samen zijn, vreugde, geluk en de warme sfeer dat de feestdagen met kerst met zich meebrengt, te voelen. Het zuivert bij diffuse gebruik de lucht en helpt daardoor ook degene die mentale zuivering nodig heeft. De olie kan effectief helpen bij het omgaan met diverse mentale problemen in verband met hart-, bloedvaten-, en zenuwstelsel en bij de emotionele balans.  Opent zonnevlecht en hart chakra

Tips

  • De olie versterkt ook het immuunsysteem en kan helpen bij de bestrijding van infectie. 
  • De heerlijke geur van deze olie kan verder versterkt worden door het op potpourri, dennentakken, dennenappels, cederhout snippers, of houtblokjes en houtstokjes in bijv. kerststukjes te druppelen.
  • Voeg de olie toe aan het badwater; 2-4 dr. vermengen met een basis bad en douchegel (bijv. YL) of met een natuurlijk badzout. 
  • Verdun de olie 1:15 met V6 voor een lichaamsmassage. 
  • Een paar druppels op een stofzuigerzak om het huis te geuren en om een fijn gevoel te krijgen tijdens het stofzuigen. 
  • Depressief / Emotionele balans / Trauma diffuse. Inhaleer direct vanuit het flesje. 1dr. op de kruin van het hoofd. 1-2 dr. op de hartstreek, polsen, nek, slapen, of onder beide grote tenen. 
  • Geur in kasten druppel de olie op stukjes cederhout voor in bijv. de laden. 
  • Parfum 1-2 dr. op de polsen en achter de oren.
  • Was geuren 2 dr. op de nat, gewassen kleding en stop het in de droger.