zondag 30 januari 2022

Stress Away




Stress is iets waar we allemaal wel eens last van hebben. Een drukke werkweek, verdriet of een gewoon teveel hooi op je vork genomen

Stress Away , een heerlijke melange van onder andere limoen, vanille en lavendel is één van onze meest populaire producten. De zoete citrusachtige geur helpt je direct te ontspannen, zelfs als je omringd wordt door rondrennende kinderen en was die nodig opgevouwen moet worden.

Lees snel verder en ontdek hoe je Stress Away in het dagelijks leven kunt gebruiken. De olie zal in een mum van tijd tot je meest gebruikte oliën horen

Ingrediënten

  1.  Copaiba essentiële olie (Copaifera reticulata). Is een krachtige essentiële olie uit Zuid-Amerika, dat van oudsher inwendig is gebruikt om de spijsvertering te bevorderen en ondersteunt het lichaam van een natuurlijke reactie op letsel of irritatie. Het heeft pijnstillende, ontstekingsremmende, ontsmettende en antibacteriële eigenschappen. Het bevat een extreem hoog in b-caryofylleen, waar erg veel over geschreven is i.v.m. de ontstekingsremmende werking. Het is een krachtig ontstekingsremmer, vermindert spierkrampen, helpt bij hart en bloedvaten-, luchtwegen- en het zenuwstelsel evenals spieren en gewrichten. Ook is het van oudsher gebruikt voor spierpijn en pijn, stijfheid en mentale uitputting. Het helpt om de stemming te verbeteren, heft depressiviteit op en kan het effect van de andere essentiële oliën versterken. Aangetoond in de Europese en Noord Amerikaanse farmacopee, wordt Copaibal erkend voor het verminderen van ontstekingen en spierkrampen. 
  2. Lime essentiële olie (Citrus auantiifolia), limoen. Heeft ontsmettende, antibacteriële, antivirale en herstellende eigenschappen. Het is rustgevend en tevens stimulerend en verfrissend. De aangename citrus geur van limoen kan helpen bij mentale helderheid en creativiteit stimuleren, helpt bij uitputting, lusteloosheid, angst, stress, vermoeidheid en depressie. 
  3. Cedarwood essentiële olie (Cedras atlantica), cederhout. Heeft infectie werende, antischimmel en kalmerende eigenschappen en stimuleert en opent de pijnappelklier Blends 327 die melatonine vrijgeeft. Het is rustgevend, kalmerend, zuiverend en helpt bij spanningen, nervositeit. Traditioneel gebruikt door de Noord Amerikaanse Indianen om de spirituele communicatie te verbeteren. 
  4. Vanilla essentiële olie (vanille planifolia), vanille. Heeft antioxiderende, lustopwekkende, infectie werende en kalmerende eigenschappen. Het is kalmerend en geruststellend. Het wordt gebruikt voor stress en irritatie en om de eetlust te in bedwang te houden. 
  5. Ocotea essentiële olie (Ocotea quixos. Heeft pijnstillende, ontstekingsremmende en desinfecterende, natuurlijk reinigende en zuiverende eigenschappen. Het is rustgevend en zuiverend. Het wordt gebruikt voor ontstekingen, balanceren van de bloedsuikerspiegel, stress gerelateerde aandoeningen en het vermindert de reactie van het lichaam op irritatie. Kan helpen met emotionele balans. Het is een soort van de kaneel familie. 
  6. Lavender essentiële olie (Lavandula angustifolia), lavendel. Heeft ontspannende, kalmerende, pijnstillende en krampstillende eigenschappen. Balanceert het lichaam en werkt waar nodig is, helpt met PMS, overgang en menstruatiepijn problemen, stress, striae, spanning en het vasthouden van vocht. Het werkt rustgevend, verfrissend en is de meest veelzijdige olie van alle essentiële oliën. Het kan het lichaam helpen bij stress en spanning. 
  7. Basis olie kokosnootolie (Cocos nucifera)

Verstuiven

Een momentje voor jezelf helpt je te ontspannen en te onthouden dat het beter is om tijd te besteden aan datgene waar je controle over hebt, dan datgene waar je geen controle over hebt. Neem na een lange, drukke dag de tijd om te ontspannen of te mediteren en geniet van de kalmerende geur van lavender in Stress Away.


Laat je inspireren

Lime geeft deze melange een verkwikkende geur die je tijdens het knutselen, werken of plannen kan inspireren. Stimuleer creativiteit en verstuif Stress Away in de studeerkamer, op kantoor of in de keuken.

Zoete geur

Stress Away is uniek omdat het de enige Young Living-melange is die vanille bevat. De zoetheid van vanille zorgt ervoor dat deze melange perfect past in zoete verstuivermelanges. Neem onze blog over verstuivermelanges door en laat je inspireren.


Zit nooit zonder

Stress Away is niet alleen verkrijgbaar in een traditioneel flesje, maar ook als handige roll-on. Dat betekent dat je altijd en overal kunt genieten van de exotische mix van limoen, vanille en lavendel. Stop een Stress Away Roll-On in je tas of laat een exemplaar achter op je bureau of in de auto en breng wanneer nodig aan op de nek en slapen.


Tips

  • Voor een presentatie, vergadering, plankenkoorts, fobie enz., diffuse Stress Away om de zenuwen te kalmeren of 1-2 dr. in een glas water / thee of in een capsule (van YL) om te kalmeren bij angst. Breng de olie royaal aan op de polsen en inhaleer de olie.  
  • Kalmeren diffuse of inhaleer. Breng 1-2 dr. aan op de slapen, nek, borst, schouders, polsen, rug of reflexpunten. 
  • Mentale balans / Alertheid / Medeleven / Emoties wrijf 4 dr. met de klok mee, op de buik. 
  • Parfum gebruik het als een parfum achter de oren en het pakt ook de spanning en stress in het lichaam aan. 
  • Slapen diffuse. 2-4 dr. onder de voeten en beide grote tenen en de nek. 
  • Spanning wrijf 1-2 dr. warm in beide handen en leg deze over mond en neus en adem diep en rustig in.
  • Verzorgde baard: voeg enkele druppels toe aan je baardolie en geniet de hele dag door van de exotische geur. De citrusachtige geur van Stress Away helpt je fris te blijven. Combineer enkele druppels met kokosolie om de baard te laten stralen.
  • Stralend haar: Cedarwood geeft deze melange een warme, kalmerende geur. Breng Stress Away aan op de hoofdhuid en het haar en geniet de hele dag door van de lekkere geur.
  • Ontspannend bad: een heerlijk warm bad is de perfecte manier om tot rust te komen na een lange dag. Voeg enkele druppels toe aan een warm (voeten)bad.